KESÄ ON TULLUT

Ilpo Talka | 15.7.2017 11.14

Kesä on tullut

Olimme tässä hiljattain lapsenvahteina, tarkemmin sanottuna hoidettavanamme oli kaksi Toy-villakoiraa, Oliver ja Olga. Tottelevaisia ja siistejä lemmikkejä, jotka tykkäävät sylistä ja rapsutuksesta. Niin mukavia kuin hoidokit ovatkin, on elämä ilman ”huollettavia” vapaampaa. Pennun tullessa perheeseen on se aika pitkä ”kontrahti”, ja pitovaikeuksien tullessa on luopuminen varsinkin lapsille vaikeaa. Kävimme koirien kanssa lenkillä Tornionjoen rannassa, jossa tapasimme lohestajia. Kyselin kalantulosta ja kuusamolainen mies kertoi heidän saaneensa viiden, kahdeksan ja yhdentoista kilon lohet. Iloitsin, ettei heidän matkansa ollut turha. Paikallisille matkailuyrittäjille on kalaturismi tärkeä tulonlähde. Kesä on tullut vihdoinkin Lappiin ja luonto on pukeutunut parhaimpiinsa. Onhan kesä kalenterin mukaan ollut jo jonkin aikaa, mutta säät ovat olleet kylmiä ja sateisia. 

Pari viikkoa sitten olin vaimoni kanssa neljä päivää Levillä Gospel-tapahtumassa. Se oli laatuaan ensimmäinen ja yllätti tasollaan varmasti monen. Kimmokkeena lähdöllemme oli lahjakortti, jonka olin saanut paikalliselta safari-yritykseltä. Tein ilmoituksen liikkeestä varastetusta trailerista, jonka vuoksi he muistivat minua muutaman sadan euron lahjalla.

Ilman lahjakorttia emme todennäköisesti olisi lähteneet tapahtumaan, joka sisälsi tasokkaita hengellisiä konsertteja. Paikan ”emäntä” totesikin vieressään istuvalle vaimolleni, että laulavat ”jumalattoman” hyvin sekä ”miehet vaihtuu, mutta laulu senkun paranee”. Kiittäessäni häntä siitä, että oli ottanut tapahtuman tiloihinsa, hän totesi sen olevan itselleen siunaus. Suuri asia oli, että Levillä saatiin toteuttaa tapahtuma, jossa Jeesus tuli koroitetuksi, sillä yleensä muunlaista toimintaa ja ohjelmaa on vuosien varrella kyseisessä paikassa järjestetty.

Olemme edelleen evakossa pienessä kaksiossa. Talomme lattiat on purettu pohjavalua myöten ja väliseniä on täytynyt myös poistaa. Äskeisessä kosteusmittauksessa todettiin, että uudelleenrakentaminen voidaan aloittaa. Vanha vakuutusyhtiömme harkitsee vielä korvausten maksamista, mikä olisi todella suuri asia. Yhtiö, jonka asiakkaita vahingon ilmetessä olimme, ei halunnut osallistua kustannuksiin. Luonnollisesti vaihdoimme asiakkuutemme entiseen yhtiöön. Nuorin poikamme on ollut meillä työmiehenä ja maksamme hänelle siitä palkan. Huomenna alkaa myös kattoremontti, jonka hoidamme ”samoilla tulilla”. Ehkä muistelemme tätä elämänvaihetta joskus kiitollisuudella yhtenä mielenkiintoisena kokemuksena. Lisähuolena on ollut tyttäremme vaikea talvi epilepsian vuoksi. Kaatumisia on ollut paljon ja paikattavaakin. Onneksi vakavilta onnettomuuksilta on vältytty ja tyttäremme on säilyttänyt positiivisuutensa. Minun kauan kestänyt kilpirauhastulehdukseni on pieni vaiva kaiken muun rinnalla. On asioita, joille emme voi muuta kuin kantaa niitä Jumalan eteen. Tiedotusvälineitä seuratessa joutuu toteamaan, mihin kaikkeen  ihmiset ovat tahtomattaan joutuneet. Jumala varjelkoon meitä esimerkiksi sodalta!

Menemme Rovaniemelle puhumaan ja laulamaan ehtoollistilaisuuteen. Rukouksemme on, että saamme viedä siunauksen mukanamme ja tulisimme myös itse siunatuiksi. Vaikka elämässä on koetuksia on se silti mielenkiintoista ja mukavaa, varsinkin kun saa olla Herran omana. Emme ole matkalla kohden suurta tuntematonta, vaan iankaikkiseen kotiin.